20. februar 2017 at 14:05

BØLGEN & MOI: Restaurantsjef

Bølgen & Moi i Kristiansand regnes som en av Sørlandets ypperste restauranter. Nå søkes det etter en strukturert og serviceinnstilt restaurantsjef med vinfaglig bakgrunn til å styrke og videreføre restaurantens posisjon og renommé.

Restaurantkonseptet Bølgen & Moi ble etablert av kokkekunstneren Trond Moi og den høyt anerkjente vinkelneren Toralf Bølgen. Det som startet med én restaurant i 1995, er i dag blitt til syv unike restauranter i Oslo-regionen, Kristiansand og Stavanger med til sammen 180 medarbeidere.

Bølgen & Moi i Kristiansand ble etablert i 2001 og ligger i idylliske omgivelser på Fiskebrygga, en av byens ledende turistdestinasjoner. Daglig leder Stian Tungland har vært med på suksessen nesten fra starten; han begynte som kokk i 2002 før han i 2009 overtok som daglig leder.

For alle anledninger

– Det har på alle måter vært rike og givende år, sier Tungland. – Bølgen & Moi har en visjon om å overraske og å strekke oss mot å alltid gjøre ting bedre; vi skal ta vare på det som er unikt slik at vi er til å kjenne igjen, men samtidig være i konstant utvikling, utdyper han.

Tungland viser i den forbindelse til at Bølgen & Moi fra 2017 skal gjennomføre en dreining i profilen:

– I dag er det nok mange som tenker på oss som en restaurant for de spesielle anledninger, det være seg feiringer, jobbmiddager eller en drink i festlig lag på en varm sommerdag. Men vi ønsker å senke terskelen og på den måten bli et sted for alle anledninger, enten man ønsker en full 7-retter, en enkel burger eller en kjapp drink i baren.

Ledende vinrestaurant

Bølgen & Moi er kjent for å være spesielt gode på drikkevarer, og er den eneste blant byens finere spisesteder som kan skilte med Wine Spectators Award of Excellence (ett glass).

– Det er derfor ingen tilfeldighet at Norges beste vinkelner 2016, Henrik Dahl Jansen, jobber hos oss. Drikkevarer generelt og vin spesielt blir et sentralt ansvarsområde for vår nye restaurantsjef. Rette vedkommende må følgelig kunne vise til relevant vinutdannelse og ha solide kunnskaper om, og sterk interesse for, vinfaget i sin alminnelighet, påpeker Tungland.

Sosiale antenner

Stian Tungland viser til at aktivitetsnivået på Bølgen & Moi svært sesongbetont, med ti ganger så høy omsetning i juli som i januar.

– I juli er det til tider veldig hektisk. Mens vi har 8–10 fast ansatte til vanlig, kan det være 60–70 på lønningslista i juli. I travle perioder er det derfor avgjørende at den nye restaurantsjefen i tillegg til å være strukturert og systematisk også evner å delegere oppgaver og være en tydelig leder, fremholder han.

En annen viktig egenskap er ifølge Tungland sosiale antenner. Rette vedkommende bør være en utadvendt menneskekjenner som kommer godt overens med ansatte fra forskjellig bakgrunn og erfaringsnivå. Videre bør han eller hun i tillegg til engelsk snakke et skandinavisk språk, og ha minimum tre års erfaring fra tilsvarende virksomhet.

Spennende hverdag

Tungland viser til at restaurantsjefen vil få et stort ansvarsområde som innebærer personalansvar, utarbeidelse av vaktplaner, oppfølging av leverandører – samt, som nevnt, overoppsyn med innkjøp av vin og andre drikkevarer.

– Vi ser med forventning frem til å følge søkerprosessen, og håper at den rette fremadstormende og serviceinnstilte kandidaten vil nappe på stillingen. Her er det mange spennende oppgaver å gripe fatt i, og jeg kan love interesserte søkere en svært givende, men også til tider krevende, hverdag i en restaurant som gjennomsyres av at vi som jobber her trives sammen og med det vi holder på med, avslutter Stian Tungland.

 

Bølgen & Moi ble startet i 1995 med en visjon om å gi gjesten en opplevelse inspirert av samspillet mellom mennesker, mat, vin og kunst.
Initiativet kom fra den unge og lovende kokken Trond Moi, som kontaktet en av Norges dyktigste vinkelnere, Toralf Bølgen. De tok over Kafé Piruetten på Henie Onstad, og ville lage landets beste kafé. Det klarte de, etter noen krevende år.

Etter 20 år er en liten kafe blitt til flere unike restauranter. Virksomhet teller nå 7 restauranter med til sammen ca. 180 ansatte. BØLGEN & MOI har blitt et kjent og kjært merkenavn som stadig flere forbinder med kvalitet og matglede. Ved siden av restaurantdriften har både Trond og Toralf skrevet bøker, og drevet en utstrakt kurs- og konsulentvirksomhet.

Restaurantsjef

Dine sentrale arbeidsoppgaver blir:

 • Ledelse av 5-30 stk (avhengig av sesong)
 • Rekruttering/ opplæring
 • Struktur
 • Vaktplaner
 • Innkjøp

Kunnskap og erfaring vi ønsker oss:

 • Stor interesse for mat og vin
 • Helst minst tre år i lignende stilling
 • Helst minst to til tre år som leder
 • Office-pakke og gjerne flink i Excel

Egenskaper vi gjerne ser du har:

 • Positiv, godt humør og stor arbeidskapasitet
 • Strukturert og selvgående
 • Serviceinnstilt
 • Evne til å stille krav og følge opp

Hva vi kan tilby:

 • Løpende kursing og utdanning
 • Godt arbeidsmiljø med lav turnover
 • Flotte omgivelser

Vil du vite mer om stillingen, er du hjertelig velkommen til å ta en prat med Camilla Eftevaag i Hodejeger Åstveit på tlf. 41 37 49 90 eller Stian Tungland i Bølgen & Moi på tlf. 91 76 10 19.

Alle søkere behandles konfidensielt.

Søknad med CV registrer du ved å klikke her innen 31. mars 2017 eller send søknad med CV til nyjobb@hodejeger-aastveit.no